torsdag 13 november 2014

USA och Kinas klimatmål inte tillräckliga

Så har de två största koldioxid bovarna USA och Kina kommit överens om att begränsa utsläppen till 2030 års nivå och det är för lite om vi ska rädda vår planet och uppnå 2 graders målet.

Redan nu finns teknologin för att begränsa utsläppen av koldioxid och jag tänker då närmast på bioenergi, vind och sol. Problemet med bioenergi som skall driva våra bilar är att det inte finns tillräckligt med biomaterial på jorden för att tanka världens alla bilar, bussar och lastbilar.

Då är det bättre att göra vätgas och syrgas av av vind och solenergi, för att driva världens alla fordon.

Problemet med vindkraftverk och solceller är att de producerar elenergi enbart när det blåser respektive när solen visar sitt bästa humör. Världen behöver en ny energikälla som fungerar hela tiden utan avbrott och som inte släpper ut koldioxid. Det finns flera intressanta uppfinningar på gång och jag tänker då närmast Black Light Power, Solar Hydrogen Trends och Industrial Heat.

Gemensamt för dessa tre är att de använder väte som energikälla på ett nytt sätt.

Sedan finns det många uppfinningar som befinner sig på ide och konstruktionsstadiet, där man inte vet om de fungerar som uppfinnaren tänkt och där mätfel är vanliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar