lördag 18 januari 2014

Elektromagneten och den magiska Dioden

En elektromagnet är en spole lindad runt en järnkärna. När en likström leds genom spolen blir järnkärnan magnetisk med en sydpol och nordpol i ändarna på elektromagneten. Om istället en växelström leds genom spolen kommer nordpolen och sydpolen att växla med samma hastighet som växelströmmens frekvens.

"För att öka elektromagnetens styrka kan antalet lindningsvarv ökas och/eller så kan strömstyrkan ökas. En ferromagnetisk kärna ger ett starkare magnetfält upp till det ferromagnetiska materialets mättnadsmagnetisering på ungefär 2 tesla." Detta ger grunden för att konstruera en elektromagnetisk frienergi generator. Om man ökar lindningsvarven och behåller strömmen konstant så ökar elektromagnetens styrka men den tillförda effekten förblir oförändrad.

En frienergi generator som blivit mycket omdiskuterad är Robert G. Adams:

För att verkningsgraden ska bli så hög som möjligt, så skall elektromagneterna som driver runt motorn vara lindade med så många varv som möjligt. När permanentmagneterna närmar sig de drivande elektromagneterna induceras en ström i motorspolarna. Den strömmen kan ledas till en kondensator som är parallellkopplad med batteriet, via en diod. När permanentmagneterna är i linje med elektromagneterna som bilden ovan visar, går det en ström från batteriet till elektromagneterna som repellerar permanentmagneterna.
När strömmen genom elektromagneterna bryts induceras en motsatt spänning som kan ladda upp kondensatorn som är parallellkopplad med batteriet, via en diod. Generatorn kan lämna effekt till en lampa.

Detta är hemligheten med elektromagnetisk fri energi. En annan fri energi generator som skall upp till bevis den 28 januari är BlackLightPower SF-CIHT.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar