torsdag 8 november 2012

Böcker, Böcker

I början på november hämtade jag ut sju exemplar av den billiga boken: "Proof of Heaven" av hjärnkirurgen
Dr Eben Alexander. Eben som förklarat alla "Livet efter Döden" upplevelser som en produkt av hjärnan, blev själv sjuk i en agressiv form av hjärninflammation och låg en vecka på intensiven i koma medans den del av hjärnan - "cortex" som registrerar sinnesintryck och drömmar visade ingen aktivitet.

"Kärlek och medlidande" var de två viktigaste egenskaper en människa kunde visa, fick Eben veta av Gud och han fick också reda på att precis som i kristendomen, kunde man ha en personlig relation med skaparen.

Boken innehåller inte så mycket undervisning som Dannion Brinkleys gör, så jag kan bara rekommendera boken til Personer som tror att man bara lever en gång och att döden, betyder att det är slutet på det mänskliga medvetande.

Veckan därpå var jag och Gösta Åhl på statoil för att hämta ut böcker. Jag hämtade ut fyra exemplar av boken "Hemligheten om Kristus" av Christian Lindtner. En snabb genomgång av boken ger på hand att det verkligen finns ett samband mellan Jesus och Buddha vad det gäller textmässigt. Speciellt sedan jag läst boken "A search for the historical Jesus" av Fida Hassnain som påstod att det fanns två buddhistiska församlingar där Jesus var verksam.

Sedan var jag också och hämtade ut "Hasse & Tages Revylåda" Den innehåller 10 CD och 1 DVD samt en 76 sidig bok. Till sist kan jag nämna att jag uppdaterat min boksida. Jag försöker att bedömma bara bra böcker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar