torsdag 24 juli 2014

Återvinning av elektrisk energi?

Återvinning av möbler har säkert alla hört talas om? Men återvinning av elektrisk energi - vad är det?

KeelyNet heter en amerikansk internetsajt som innehåller nyheter inom fri energi, gravitations kontroll och alternativ vetenskap och den har varit online i 25 år - 7 år som BBS och 18 år på Internet.

Den 21 juli fanns det en artikel som hette
SERPS (Switched Energy Resonant Power Supply) eller en annan bluff. Det viktiga var inte påståendet att världen fått en ny blygsam energikälla (52 watt ut för 1 watt in). Utan det viktiga var ett 
elektronik schema som beskrev hur man kunde bygga en elektrisk återvinningskrets för induktanser.



I elektromagnetismens barndom experimenterade man med elektromagneter och pulserande likström.
Man upptäckte att induktanser med järnkärna förutom att dra till sig järnföremål även kunde lagra elektrisk energi. När spänningen bryts över en induktans så skickar induktansen iväg en spänningsspik i motsatt riktning. Det var först med uppfinnandet av dioden och transistorn som man ekonomiskt kunde ta till vara den elektriska energin från en induktans och ladda upp ett batteri eller en kondensator.

Det gör kretsen här ovan. När transistorn Q3 leder så leder också transistorerna Q1 och Q2 vilket gör att det går ström genom induktansen som blir en elektromagnet som drar till sig järnföremål och samtidigt laddas upp med elektrisk ström. När Q3 slutar att leda, slutar det också att gå ström genom Q1 och Q2 och spänningen över induktansen vänder och laddar upp batteriet eller kondensatorn via dioderna D1 och D2.

Bob Teal tog två patentelektromagnetiska motorer 1976 och 1978. Exakt hur motorerna fungerade är öppet för experimenterande. Du som studerat elmotorer/elgeneratorer samt elektronik. Kan du komma på hur de fungerade? Det finns pengar att tjäna på att sälja fri energi generatorer!

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar