torsdag 3 april 2014

Ingvar Kamprad och Uppfinningar

Onsdagen 2 April var inget skämt. Då gjorde jag och Gösta Åhl stan osäker. Först hämtade jag ut
Windows 8Posten och sedan gick jag till Smycka och fick ett nytt batteri till armbandsuret. Det gick på 120 kronor.

Efter det gick vi till Enter Gallerian och  Biblioteket samt kollade om det kommit, några nya tidningar. Sedan gick vi till Konditori Opalen och fikade. Jag tog en Coca-Cola med Windsorkaka och Gösta Åhl, Kaffe med fikabröd. Det gick på 55 kronor för mig. Det som är bra med Opalen är att det är mycket folk där, oftast känner man någon. Det som är dåligt är det hutlösa priset på fika.

energifronten har nyheten om hopegirls QEG slagit ner som bomb bland alternatisterna inom energivärlden. Robert Nelson från Rex Research har avslöjat att det rör sig om John Ecklins Alternator med mindre än 100% verkningsgrad. Alltså är hopegirls QEG en bluff.

Ett norrbottniskt företag vid namn gpe ab, har gjort framsteg inom värmetekniken. De säljer tekniken med en värmepump som har COP=4.65 till ett företag med tillverknings möjligheter. Nyheten med den värmepumpen är att den inte behöver installeras i väggen eller tar värmen från uteluft, mark eller sjö.
Den placeras lokalt i huset där den skall värma eller kyla omgivningen. En annan uppfinning företaget tagit fram är en värmemaskin med COP=3 som är billigare än värmepumpen, men saknar kylmöjligheten. Den passar utmärkt som värmekälla i vårt kalla klimat.

Dessutom har företaget konstruerat en elgenerator som leverar dubbla uteffekten som en vanlig elgenerator i samma storleksklass. Den kan användas överallt där det är ett flöde som i vattenkraft och vindkraftverk. Företaget har också konstruerat en elmotor med dubbla uteffekten som en vanlig motor i samma storlek.

Även på det mekaniska området så har företaget gjort betydande uppfinningar. En växellåda som omvandlar fram och återgående rörelser till roterande rörelse. Den passar vågkraftverk. De har även konstruerat en ny typ av förbränningsmotor med den teoretiska verkningsgraden av 80%.

Nackdelen med att vara uppfinnare är den konstanta bristen på pengar. Jag får ut 11500 netto i månaden och då går 5500 till hyran 2000 till löpande utgifter 500 till stånde spel och 3500 till mat+kläder+böcker+elektronikkomponenter. 2014 kommer jag att satsa på att försöka återuppfinna
Robert Adams Motor/Generator och Bob Teals Magnipulsion. Båda hade en verkningsgrad på 800%.
Det kan naturligtvis vara ett mätfel eller uppmätt när ett svänghjul belastas så att svänghjulet avger en viss del av sin mekaniska energi.

Jag har ont om pengar och får ofta köpa mekaniska komponenter på återvinningen eller ett bra pris hos Ecotec. Min högsta önskan är att någon rik person sponsrar mig med 70 000 Kronor. För de pengarna kan jag bygga en prototyp av Robert Adams Motor/Generator och Bob Teals Magnipulsion. Jag har skrivit ett brev till Ingvar Kamprad, men jag vet inte om han läst igenom det eller om han beslutat att inte ge mig pengarna eftersom han är känd för att vara snål. Men ibland händer det att han öppnar plånbok. Bra gjort
Ingvar Kamprad!  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar